Slotjesbeugel – Praktijk Gentsestraat – Den Haag

Welkom bij Praktijk Gentsestraat

Slotjesbeugel

Een van de meest bekende beugels is de slotjesbeugel, deze wordt ook wel blokjes beugel genoemd. Dit is een vaste beugel die bestaat uit slotjes (brackets), ringetjes en draden. De slotjesbeugel zorgt ervoor dat de tanden en kiezen afzonderlijk van elkaar worden rechtgezet. Dit zorgt uiteindelijk voor een mooi aanzicht, maar het heeft ook andere voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld weer beter bijten, kauwen en of praten. Ook kun je tanden en kiezen die beter op elkaar aansluiten gemakkelijker reinigen.

Bij Praktijk Gentsestraat ben je aan het juiste adres als je een vaste beugel overweegt. Op deze pagina lees je meer over de vaste beugelbehandelingen van onze orthodontiepraktijk.

Diverse soorten vaste beugels

Bij Praktijk Gentsestraat kun je terecht voor diverse soorten vaste beugels. Welke vaste beugel het meest geschikt is voor jou of je kind is afhankelijk van diverse factoren. De behandelend arts  zal adviseren welke vaste beugel het meest effectief zal zijn. Hieronder vertellen we alvast wat meer over de diverse soorten vaste beugels

slotjesbeugels - Orthocenter.nl

Metalen brackets (slotjesbeugel)

De meest bekende slotjesbeugel is die met metalen brackets. Bij deze beugel worden er metalen slotjes op de tanden en kiezen vastgeplakt. Door de slotjes wordt een metalen draad geplaatst en daaroverheen plaatsen we elastiekjes. Deze zorgen ervoor dat de draad strak tussen de slotjes blijft zitten. De draad en de elastiekjes zorgen er samen voor dat de tanden en kiezen op de juiste plek worden gezet.

Keramische brackets (slotjesbeugel)

Naast metalen brackets kun je ook kiezen voor een keramische beugel met witte slotjes. Beide beugels zijn met elkaar vergelijkbaar, omdat ze beide een hulpmiddel zijn om de tanden rechter te zetten. Een beugel behandeling met keramische brackets werkt hetzelfde als met metalen slotjes. Toch is er ook een duidelijk verschil. Keramische beugels zijn door het gebruik van keramiek namelijk tandkleurig (wit), waardoor ze afhankelijk van de kleur van de tanden niet of nauwelijks zichtbaar zijn.