Invisalign – Praktijk Gentsestraat – Den Haag

Welkom bij Praktijk Gentsestraat

Invisalign

 

 

Bekijk hier je nieuwe lach !

De Invisalign beugel staat voor gebruiksgemak.

Veel volwassenen hebben tanden die niet helemaal recht staan en zouden hier iets aan willen doen maar vinden het dragen van een gewone beugel een te hoge drempel. De oplossing hiervoor is soms: Invisalign.

De behandeling met Invisalign

Invisalign bestaat uit een aantal mallen die zijn gemaakt van een doorzichtig en sterk thermoplastisch materiaal. Deze mallen worden speciaal op maat gemaakt. Na een korte intake worden op de eerste afspraak een 3D scan of een afdruk en foto’s van uw gebit gemaakt. Hiermee wordt vastgelegd hoe de huidige stand van uw gebit is en wordt een plan gemaakt om uw tanden recht te zetten. Op een volgende afspraak wordt het plan met u besproken en na uw goedkeuring kunnen de mallen besteld worden. Bij het volgende bezoek krijgt u uw eerste mal die u eenvoudig over uw tanden kunt plaatsen. Na vier- tot zes weken wordt de voortgang gecontroleerd en ontvangt u een nieuwe mal die weer op maat is gemaakt en die de tanden nog iets rechter laat staan. Op deze manier wordt stapje voor stapje het gewenste eindresultaat bereikt. Omdat elk gebit anders is, verschilt de behandelduur. De gemiddelde duur ligt meestal tussen de veertien en achttien maanden.

Onzichtbaar en comfortabel

Invisalign kent enkele grote voordelen ten opzichte van de traditionele slotjesbeugel. In de eerste plaats is de beugel vrijwel onzichtbaar. In de tweede plaats is het dragen van Invisalign veel comfortabeler dan bijvoorbeeld een slotjesbeugel. De mal is eenvoudig te verwijderen wanneer u gaat eten of uw tanden gaat poetsen.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de huidige stand van uw gebit en de duur van de behandeling. Elke behandeling is immers volledig persoonlijk en hoeveel mallen u nodig heeft is daarom is het niet te zeggen zonder uw gebit te kennen.

Bent u geïnteresseerd geraakt in alle nieuwe mogelijkheden die de Invalisign beugel u kan bieden? Dan helpen wij u graag verder op weg. Voor meer informatie, verdere vragen of het maken van een afspraak kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij staan voor u klaar.